Wednesday, April 5

PULIHKAN KENCING MANIS DENGAN SELAMAT DAN BERKESAN


Penyakit kencing manis adalah keadaan di mana tahap gula di dalam darah adalah tinggi dari yang sepatutnya.




Kencing manis berlaku apabila pankreas dalam badan tidak lagi menghasilkan insulin atau badan tidak boleh menggunakan insulin sendiri dengan berkesan. Makanan yang kita makan akan bertukar kepada gula dalam badan kita. Insulin akan digunakan untuk membawa gula dalam saluran darah kedalam sel dan tisu, di mana ia akan digunakan untuk membekalkan tenaga.
Apabila berlakunya kekurangan insulin, gula tidak boleh dibawa ke dalam sel dan tisu. Keadaan ini akan menyebabkan paras gula dalam badan akan meningkat. Kerosakan sel yang memerlukan glukosa untuk tenaga akan berlaku dan juga ini akan merosakkan organ dan tisu yang terdedah kepada tahap glukosa yang tinggi.

Komplikasi

Kencing manis boleh mengganggu banyak organ bergantung kepada kawalan gula dalam darah. Tanpa rawatan atau pencegahan yang betul ianya boleh mendatangkan berbagai komplikasi penyakit seperti kegagalan fungsi buah pinggang, buta dan kerosakan saraf.

Bagaimana caranya untuk mencegah / merawat kencing manis?





1. Mengawal Pemakanan

Sekiranya kita nak sihat, kita perlu mengawal pemakanan kita. Kurangkan pengambilan karbohidrat dan gula.Lebihkan sayur-sayuran hijau dan buah. Pengambilan protein seperti daging ayam perlu diambil sekadarnya.

2. Gaya Hidup Yang Aktif

Bila kita menjaga pemakanan kita, dengan sendirinya berat badan kita akan turun. Bila berat badan turun, dengan sendirinya badan kita rasa ringan kan? Kita boleh ambil peluang ni untuk amalkan gaya hidup yang lebih aktif. Contohnya lakukan aktiviti senaman 3 kali seminggu.

3.Pengambilan supplement

Pengambilan supplement amat penting bagi menampung lompong-lompong nutrisi dalam badan kita. Apetah lagi pengambilan ubat akan mengakibatkan kerosakan nutrisi dalam badan seperti contoh zinc. Zinc merupakan satu keperluan penting bagi hormon. Apabila berlaku kerosakan zinc, hormon tidak dapat menjalankan tugasnya dengan berkesan.

Apa supplement terbaik untuk membantu merawat kencing manis?


Vivix adalah supplement yang paling sesuai untuk membantu merawat kencing manis. Vivix adalah semulajadi tanpa bahan-bahan kimia yang merbahaya.


Bagaimana Vivix Shaklee membantu merawat diabetes?


Ramuan Vivix yang terdiri daripada campuran botani yang kaya dengan resveratrol dan polifenol dapat memberi manfaat kepada pesakit diabetes dengan:

1. Memperlahankan atau mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin (“metabolic syndrome”)

Vivix adalah antioksidan yang berkuasa untuk membantu melindungi dan membaiki sel yang rosak. Jadi, pengambilannya secara berterusan dapat memberi manfaat dalam mengurangkan Metabolic Syndrome yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan kencing manis yang disebabkan oleh kerosakan gen.

2. Mengawal kepekatan gula dalam darah

Karbohidrat yang dicerna akan menghasilkan gula yang memberikan kita tenaga. Walau bagaimanapun, pengambilan karbohidrat yang tinggi seperti nasi akan menyebabkan kandungan gula dalam darah kita meningkat. Dengan Vivix, polifenol yang terkandung dalam anggur muscadine akan melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah dan seterusnya mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi yang menyebabkan kencing manis.

3. Mengelakkan kerosakan mata, menggalakkan penyembuhan luka dengan segera

Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu dalam membaiki penglihatan dan menyembuhkan luka dengan segera.

4. Mencegah pembentukan protein AGE

Protein AGE (advanced glycation end products) terhasil daripada protein dan gula berlebihan dalam badan. Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit kencing manis. Salah satu dari mekanisma anti-penuaan Vivix adalah dengan memperlahankan penbentukan protein AGE ini.


Testimoni VIVIX untuk kencing manis


"Akk ada kencing manis.. Akk try mkn vivix abg akk, sbb dia x nak mkn kn, dr 14.5 boleh turun 7.5 after minum x henti for 1 month (1 teaspoon every morning) .. Ubat Klinik mkn juga.. Tp akk skip mkn ubat mlm. Skrg vivix tu dah tinggal sikit... Tu yg nak buat stok baru.."




Bagaimana nak beli vivix?

Untuk pembelian vivix dan special consultation berserta cara pengambilan vivix yang betul, boleh hubungi saya Nurul Mohamed (Mama Gojes):

SMS / WA 

Nurul Mohamed 

013-9326386


Dan sangat-sangat dicadangkan pembelian twinpack vivix bagi penjimatan. Anda juga layak untuk dapat keahlian percuma dan cashback RM38 pada bulan berikutnya dengan pembelian twinpack vivix.
Share:
Read More

Monday, April 3

,

IKHTIAR HAMIL DENGAN SHAKLEE





Setiap pasangan yang berkahwin dah tentu inginkan zuriat kan? Zuriat yang lahir dari darah daging sendiri. Kalau setahun berkahwin tapi belum dikurniakan anak, emosi suami isteri mungkin masih stabil. Tapi bila dah memasuki 2 tahun ke atas, kebanyakan isteri aka mula rasa tertekan, sedih dan kecewa. Apetah lagi bila period menjelma setiap bulan.

Zuriat sebenarnya adalah pengikat kasih sayang antara suami isteri. Sunyi bila rumah tidak dihiasi dengan gelak tawa dan sendu tangis anak2. Tapi itu semua ketentuan Allah. Allah tahu apa yang terbaik untuk kita. kita sebagai hamba kena redha sambil terus ikhtiar dan berdoa.

Sebelum tu MG nak kongsikan beberapa pantang larang bagi mereka yang ingin ikhtiar untuk hamil:

Faktor Pemakanan

Sebaik2nya perlu kurangkan pengambilan karbohidrat dan gula. Kurangkan juga pengambilan fast food. Alkohol juga menjadi salah satu faktor ketidaksuburan. Kalau terasa ada pengambilan berlebihan dengan makanan2 ni, suami isteri perlu ikhtiar untuk kurangkan.

Rokok

Dr. Hamid Arshat  dalam artikel  makanan yang meningkatkan kesuburan lelaki ada menyatakan bahawa rokok dan tembakau boleh merosakkan kualiti sperma lelaki. Sebab tu, para lelaki atau suami khususnya kalau boleh, kurangkan atau tinggalkan terus merokok. Bagi yang ada niat nak berhenti merokok, boleh cuba ikhtiar dengan vivix. 

Berat badan berlebihan

Berat badan yang berlebihan atau obesiti juga boleh menyebabkan ketidaksuburan di kalangan suami atau isteri. Ada pasanagan yang cuba ikhtiar untuk hamil berjaya hamil setelah menurunkan berat badan. Set Kurus Shaklee boleh membantu untuk dapatkan berat badan ideal.

OK sekarang jom kita tengok apa set kesuburan untuk isteri. Bagi set kesuburan isteri MG mencadangkan pengambilan Vivix, ESP, Vitalea, B Complex dan GLA

VIVIX



Vivix shaklee mempunyai kandungan Resveratrol yang sangat tinggi. Resveratrol ini bertindak sebagai anti-oksidan yang kuat berbanding anti-oksidan yang lain. Ini bermaksud, tinggi anti-oksidan maka semakin berkuranglah "Oxidative Damage". Dengan kata yang mudah, lebih banyak oxidative damage lebih banyak sel menjadi rosak, begitulah sebaliknya. 

Fungsi Resveratrol itu tadi juga adalah melindungi telur yang belum atau hampir atau sudah matang daripada oxidate damage. Apabila telur yang 'dilindungi' ini selamat daripada menjadi rosak, ianya mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk  survive, membesar dan disenyawakan. Vivix mempunyai salah satu mekanisma untuk memperbaiki sel-sel yang rosak atau abnormal.

Kesimpulannya, Vivix juga membantu meningkatkan kesihatan lelaki dan wanita dengan meningkatkan lagi kualiti benih telur, memanjangkan jangka hayat telur dan sekaligus meningkatkan peluang untuk disenyawakan.

ESP 

Protein ialah makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan dan proses pembentukan janin. Protein yang tidak mencukupi dalam badan pula akan mengganggu kualiti sel pembiakan lelaki dan wanita. Bagi individu yang mempunya masalah sel telur ovum yang tidak matang, sedikit, kecil dan tidak sihat,  disarankan mengambil ESP sebagai sumber protein. Ramai yang tersalah sangka yang ESP ni hanya untuk isteri, tapi sebenarnya suami pun boleh ambil. 
Vita-Lea

Multivitamin lengkap untuk keperluan badan. Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.  Kekurangan vitamin penting boleh menjejaskan kualiti sperma lelaki dan telur wanita atau ovum
B-Complex 
Memberi rasa tenang serta menghindarkan stress. Seperti yang kita sedia maklum,tubuh dan otak yang stress menjadi antara  faktor penghalang untuk kehamilan terjadi. Jadi disinilah B Complex memainkan peranannya untuk menenangkan minda yang tertekan sekaligus meningkatkan peluang kehamilan 
GLA Complex 
Sangat baik diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur atau sakit sebelum haid (PMS). GLA (Gamma Linolenic Acid) membantu wanita menghasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti, yang juga dikenali sebagai Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus). Mukus ini berfungsi untuk melindungi dan memudahkan sperma berenang ke ovum dengan lancarnya. Ia juga menyediakan medium yang subur untuk beberapa jangkamasa yang agak lama iaitu 4-5 hari yang sekaligus memberi peluang untuk si isteri mengandung walaupun seks dilakukan selepas waktu subur. 






Bagi lelaki, MG cadangkan amalkan pengambilan VIVIX dan Vitamin E.
Vitamin E
Terkenal sebagai “vitamin seks”. Menggalakkan pembentukan sel-sel baru (termasuk RNA & DNA). Juga membantu untuk meningkatkan kelelakian & menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita. Sebanyak 50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel & duktus seminal. Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka, suplemen Selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual bagi lelaki.
Personally MG cadangkan kedua2 suami dan isteri perlu sama2 ikhtiar. Kadang2 ada juga kes masalah di pihak suami yang menyukarkan isteri untuk hamil. Apabila suami dan isteri berada pada tahap kesediaan yang optimum insya Allah kehamilan akan mudah berlaku.
Walau apa pun, kita perlu ingat Shaklee bukan ubat, tapi hanya supplement yang membantu melengkapkan lompong2 nutrisi dalam badan yang kurang. Shaklee hanya cara kita berikhtiar, yang menentukan segalanya adalah Allah. Sambil ikhtiar, jangan lupa untuk doa bersungguh2, insya Allah akan ada rezeki nanti.
Untuk order atau detail, boleh WA MG
013-9326386
MG sertakan sekali beberapa testimoni set kesuburan shaklee untuk rujukan pembaca.









Share:
Read More

Friday, March 10

TIPS MULAKAN BISNES ONLINE



Zaman sekarang ni boleh dikatakan ramai sangat yang buat online bisnes. Ada yang buat online bisnes sebab memang minat berniaga... ada yang buat online bisnes untuk tambah income... ada yang buat part time.. ada jugak yang buat full time... apa pun alasannya.. orang berniaga mestila nak buat profit kan? atau ada ke yang buat bisnes... tapi tak nak untung? heheeh MG rasa susah nak cari golongan yang macam ni...

Nak mulakan online bisnes.. ada caranya... meh sini MG share 4 cara mudah mulakan online bisnes menurut Dr. Azizan Osman

TIPS PERTAMA

Tak Perlu Buat Produk Sendiri

Untuk buat produk sendiri dah tentulah perlukan modal yang banyak.. lagi2 bagi kita yang baru nak mula belajar untuk buat bisnes... sebagai alternatif... kita boleh jadi agent atau dropship kepada produk orang lain... tapi kita perlu pilih produk dengan jenama yang mantap dan kukuh serta dikenali ramai.... sebagai contoh brand Prada dah tentulah lebih menjadi pilihan berbanding dengan brand Pala kan.. dah la tak pernah dengar brand Pala.. lagi la customer taknak beli kan...

MG sendiri memilih Shaklee sebagai bisnes. Sebab apa? Sebab Shaklee sudah berada di pasaran dunia melebihi 50 tahun.. dan di pasaran Malaysia melebihi 20 tahun. Dari situ kita boleh tahu betapa kukuhnya produk dan company Shaklee. Kalaulah produk Shaklee ni tak berkesan sudah tentu dah lama dah Shaklee lingkup.

Produk Shaklee juga dah dibuktikan selamat digunakan melalui landmark study.

TIPS KEDUA

Fikirkan Keuntungan

Untuk permulaan, kita tidak perlu mengambil risiko yang tinggi untuk mulakan bisnes. Betul, berani mengambil risiko tu penting, tapi kalau melibatkan kerugian, bukankah tidak berfaedah? Di awal memulakan bisnes online tidak perlu target untung yang banyak. Asal kan keuntungan makin bertambah, itu sudah menunjukkan petanda yang baik

TIPS KETIGA

Modal Yang Rendah

Tidak perlu tunggu mempunyai modal yang besar atau buat pinjaman bank untuk mulakan bisnes online. Mula saja dengan apa yg kita ada. Yang best, bisnes online tak perlu ada kedai pun. Cukup ada akaun facebook, instagram, blog atau mana-mana medium sosial yang lain. 

MG memilih dan juga mencadangkan kepada yang membaca post ni, untuk memilih bisnes shaklee yang hanya memerlukan modal sebanyak RM69. 

TIPS KEEMPAT

Risiko Yang Rendah

Mulakanlah bisnes online dengan memilih yag rendah risikonya. Lebih rendah risikonya lagi bagus bagi kita yang baru mula nak belajar berbisnes. Sebagai contoh, bisnes shaklee tidak memerlukan kita untuk buat stok. Bila customer order barang dan buat bayaran, barulah kita beli. Tiada risiko kerugian di situ. Bayangkan kalau kita buat bisnes yang perlukan kita buat stok. Dah habis beribu keluarkan modal untuk beli barang, tapi tiada yang ingin membeli atau stok banyak berlebihan, jawabnya simpan bawah katil la kan. Dah rugi modal yang dikeluarkan tadi.

Hanya dengan 4 cara mudah mulakan bisnes online ni, boleh menjadikan kita berjaya sebagai usahawan online. Di samping tu, jangan lupa bina ikatan yang kukuh dengan bisnes partner kita yang terbesar iaitu Allah SWT. Berusahalah. Selebihnya doa dan tawakal.

Sekiranya ada yang berminat nak belajar dan mulakan bisnes Shaklee, boleh hubungi saya.

Nurul Mohamed
013-932 6386

Saya akan ajar dan kongsikan cara pemasaran online Shaklee sekiranya anda menyertai group kami.
Share:
Read More

Monday, March 6

Apa Itu VIVIX?






Assalamualaikum...



Ada yang tertanya-tanya.. VIVIX tu apa sebenarnya?



MG suka share pasal VIVIX sebenarnya dengan rakan-rakan.. sebab VIVIX ni banyak sangat kelebihan dan khasiatnya... MG memang pengguna tegar VIVIX... disebabkan MG sendiri dah merasai kesan VIVIX ni.. MG suka kongsikan apa yang MG dapat kesan dari pengamalan satu sudu kecil vivix sebelum tidur setiap malam....



Dalam entry kali ni... MG akan kupas apa itu vivix sebenarnya dan juga khasiat-khasiat vivix..



Vivix sebenarnya merupakan minuman campuran botani yang merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.



Vivix sudah dipatenkan. Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee.



4 kandungan utama vivix adalah campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.






1. Anggur Muscadine

  • mengandungi lebih dari 1 kromosom, di mana ahli sains percaya dapat mengukuhkan profil 
  • Meningkat prestasi sel dan melambatkan penghasilan protien AGE
  • AGE (Advance Glycation End products) adalah bahan akhir hasil daripada diproses oleh sel badan. Ia sgt mebahaya dan merosakkan pada tahap selular. Age ini boleh menyebabkan kerosakan pada sel-sel dan juga sistem tubuh badan manusia. Ia boleh menyebabkan banyak punca kepada penyakit kronik jika dibiarkan tanpa pencegahan.
  • Vivix mengandungi 10 kali ganda lebih kuat Resveratrol yang mampu melambatkan pengumpulan protien Age dalam sel tubuh manusia.
  • nya dan berpotensi untuk memanfaatkan kesihatan
  • mengandungi asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi, satu phyto-nutrien yang tidak dijumpai dalam anggur jenis lain dan telah menunjukkan mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti bakteria.
2. Lobak Unggu
  • sumber terbaik vitamin A
  • mengandungi phytokimia termasuk carotenoidsphenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes.
  • anti oksidan yang mustajab kerana mengandungi anthocyanins.
  • semua jenis carrot mengandungi asid klorogenik yang bertanggungjawab mengurangkan diabetes.
  • berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronori jantung.
3. Elderberry

  • mengandungi flavanoids yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat, dapat mengukuhkan sistem imun, melawan jangkitan virus dan bakteria.
  • kaya dengan sebatian anthocyanin yang memberi kesan anti-radang, kurangkan sakit otot dan demam yang berkaitan dengan selsema atau influenza.
  • kaya dengan vitamin A, B, C dan nutrien lain seperti asid amino, carotenoid, tannin dan rutin.
  • dapat merendahkan tahap kolestrol dan menghalang oksidasi kolestrol LDL yang menyebabkan penyakit kardiovaskular.
  • kesimpulannya, elderberry mampu memberi perlindungan penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk strok dan serangan sakit jantung serta dapat mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.

4.Polygonum Cuspidatum

  • juga dikenali sebagai Knotweed Jepun.
  • sumber komersial resveratrol yang mempunyai banyak manfaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplemen anti-penuaan.
  • kajian menunjukkan, resveratrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolestrol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan.

4 cara VIVIX berfungsi membantu merawat penyakit








1. Memperbaiki dan melindungi sel
  • Fungsi  terbaik vivix ialah membaiki dan melindungi sel dari dirosakkan oleh radikal bebas. Ini bukan bermakna sel kita tidak rosak terus jika kita ambil vivix, tetapi kadar kerosakan itu diperlahankan dan dapat dilindungi oleh resvertrol dan polyphenol yg tinggi dalam vivix. 



2. Pengawalan genetik / penuaan
  • Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur sel. Dalam satu penemuan utama dalam ujian klinikal terbaru, menunjukkan ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang membantu melambatkan penuaan tahap selular.



3. Memperbaiki teaga sel
  • Mitochondria adalah penjana tenaga di dalam sel. Namun, apabila peranan mitochondria menurun, tenaga sel juga menurun. Sel jadi tidak bertenaga untuk melawan penyakit juga melakukan fungsi2 normal. 
  • Fungsi Vivix Shaklee adalah menggalakkan pembetukkan tenaga baru mitochondria seterusnya membantu meningkatkan tahap tenaga di dalam selp. Kesannya, fungsi otak, sistem kardiovaskular, imun dan sendi juga berfungsi lebih efisyen. 

4. Melambatkan pengumpulan protein AGE
  • AGE (Advance Glycation End products) adalah bahan akhir hasil daripada diproses oleh sel badan. Ia sgt merbahaya dan merosakkan pada tahap selular. Age ini boleh menyebabkan kerosakan pada sel2 dan juga sistem tubuh badan manusia. Ia boleh menyebabkan banyak punca kepada penyakit kronik jika dibiarkan tanpa pencegahan.
  • Vivix mengandungi 10 kali ganda lebih kuat Resveratrol yang mampu melambatkan pengumpulan protien Age dalam sel tubuh manusia.
MG nak kongsikan beberapa testimoni berkaitan dengan vivix







Semoga perkongsian ini membrei manafaat kepada semua.

Untuk order dan special consultation boleh hubungi MG

013-932 6386


Share:
Read More

Tuesday, October 18

RAWAT GANGRENE KENCING MANIS DENGAN VIVIX

Assalamualaikum :-)

Bila dengar penyakit kencing manis, mesti rasa takut kan? Seboleh-bolehnya elaklah dari terkena kencing manis. Penyakit kencing manis boleh menyebabkan berlakunya komplikasi pada jantung, buah pinggang, mata, otak, sistem saraf dan lain-lain. Gangrene juga boleh berlaku akibat penyakit ini.

Gangrene ni dalam bahasa mudahnya tisu mati dan kawasan tersebut akan menjadi hitam.





Usah berlengah lagi untuk cari cara merawat Gangrene. Sekiranya lambat dirawat, anggota badan yang terkena gangrene tersebut akan dibuang. Lebih teruk lagi ianya boleh membawa kepada kematian.

MG ingin mencadangkan VIVIX sebagai ikhtiar untuk merawat gangrene. Vivix sesuai bagi membantu merawat gangrene lebih-labih lagi gangrene yang disebabkan oleh kencing manis. Vivix berfungsi menghasilkan tisu-tisau baru yang telah mati. Lebih dari itu, vivix juga mampu memulihkan saraf-saraf yang telah mati dan rosak akibat kandungan gula yang tinggi.

Insya Allah, sekiranya pesakit konsisten mengamalkan Vivix, kawasan hitam tersebut akan kembali pulih malah mampu berfungsi seperti sediakala. Luka di kawasan tersebut juga akan cepat kering.

Vivix sangat membantu mengawal kandungan gula dalam darah. Sebagaimana yang kita maklum, kencing manis tiada ubatnya. sebab itulah vivix dperlukan bagi mengawal penyakit tersebut dari makin teruk.


MG nak share satu testimoni  VIVIX pesakit Gangrene akibat kencing manis.

Puan Letchumy,

"Gangrene kencing manis pada kaki beliau membuatkan beliau hilang dua jari kaki. Selepas menjalani amputasi jari kaki, luka tidak sembuh-sembuh. Sejak itu beliau mula mengambil Vivix dan Zinc, lukanya kembali sembuh perlahan-lahan"



Kita boleh lihat kan perbezaan dalam gambar. selepas dua minggu isi kaki yang baru mulai tumbuh. Luka juga makin sembuh. Kesan hitam akibat gangrene juga hilang.

Vivix telah membantu mengembalikan gula pada tahap yang selamat. Darah juga disalurkan dengan baik pada kaki dan lebih banyak sel-sel yang melawan jangkitan gangrene. Akhirnya luka menjadi sembuh.

Walaupun vivvix bukanlah ubat untuk gangrene, tetapi vivix adalah supplement yang lengkap dan berkesan membantu merawat gangrene.

MG syorkan, pilihlah vivix bagi membantu mengawal kencing manis dan untuk ikhtiar merawat gangrene.

Terima kasih sudi baca celoteh MG hari ni :-)

Kalau ada yang nak cuba ikhtiar dengan vivix boleh WA MG

013-932 6386

Setiap pembelian dari MG, berhak mendapat konsultasi terbaik dari MG. Insya-Allah :-)
Share:
Read More

Wednesday, October 12

OMEGA GUARD BANTU MERAWAT ASMA KANAK-KANAK




Assalamualaikum :-)

Hari ni MG nak bebel pasal penyakit asma :-)

Asma atau lelah adalah sejenis penyakit yang tiada ubat. Asma merupakan penyakit kronik saluran pernafasan di mana ianya menjadi sempit  dan udara tak dapat bergerak dengan bebas.




Apabila serangan asma datang:

  • keradangan akan berlaku pada saluran pernafasan. Ia akan menjadi bengkak dan ruang di dalam saluran menjadi sempit. Keadaan ini akan menjadi bertambah buruk apabila tubuh  badan kita menghasilkan mukus yang banyak dan saluran tersumbat. Kesan jangka panjang penyakit asma ini akan merosakkan paru-paru. 
  • otot di sekeliling saluran pernafasan juga akan menjadi ketat. Udara masuk dan keluar tidak dapat bergerak dengan baik dan akhirnya akan menyebabkan pesakit akan mengalamii kesukaran bernafas. Masalah ini akan menyebabkan oksigen tidak cukup disalurkan kepada badan terutamanya otak. Sekiranya lambat mendapatkan rawatan, situasi ini boleh menyebabkan fatal. Otak boleh mati.

Sebagai ibu dan ayah kita mesti rasa panik dan susah hati kan bila anak-anak kena serangan asma? Takut kan. Rasa kesian dan macam-macam lagi. Selalu kalau anak-anak kena macam ni rawatannya mesti inhaler kan? Sebenarnya selain dari inhaler ada lagi cara lain yang yang boleh digunakan bagi membantu merawat asma kanak-kanak. 

Omega Guard Shaklee membantu merawat keradangan saluran pernafasan yang menjadi punca utama serangan asma.Omega Guard Shaklee adalah minyak ikan terbaik di dunia. 



Banyak Kebaikan dan keistimewaan Omega Guard Shaklee ni
  • Omega Guard Shaklee adalah Omega-3 paling selamat kerana menjalani proses penyulingan proprietari 3 molekul yang mengekstrak Omega-3 yang tulen dan juga menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB
  • Omega 3 Shaklee diekstrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk.
  • bukan daripada hati minyak ikan
  • merupakan minyak ikan paling tulen di dunia kerana mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi
  • menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal eknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard
Ibu ayah mana yang tak suka bila anak sihat dan aktif kan? Bila serangan asma dah makin berkurang anak-anak pun makin ceria dan makin kurang ponteng sekolah sebab masalah asma.Mak-mak dan ayah-ayah pun tak perlu la selalu cuti kan sebab anak sakit. Boleh la kita manafaatkan cuti untuk peristiwa-peristiwa yang lain contohnya bawak anak-anak jalan-jalan masa cuti sekolah kan? :-)





Omega Guard bukan saja membantu merawat asma kanak-kanak tetapi juga memberi nlai tambah kebahagiaan bersama-sama ahli keluarga. Anak-anak sihat keluarga bahagia  :-)

Dapatkan Omega Guard dari MG . Setiap pembelian Vitamin Shaklee dari MG layak mendapat konsultation terbaik dari MG :-)

WA 013-932 6386 

COD di Kota Bharu dan kawasan sekitar

MG adalah pengedar Shaklee Kota Bharu :-)

Share:
Read More

Tuesday, October 11

PENAT MENGURUSKAN RUMAHTANGGA?

Mak2 mesti pernah lalui situasi di bawah kan ☺️ tak kiralah fulltime housewife ke, WAHM ke, yg bekerjaya ke... mesti penat kan menguruskan rumahtangga dan anak2 😅😅😅

yg sepenuh masa kat rumah penat bila seharian menguruskan keperluan anak2... yg bekerja penat di ofis balik rmh sambung penat urus rumahtangga pulak kan... betul tak :-)

Tapi cuba korang tengok gambar ni





Senyum je kan dia walaupun dukung anak... kemas rumah.. sapu sampah... masak...

Sebab apa? korang nak tahu sebab apa?

Haaaaa cuba korang tengok kat bahagian kepala dia tu ☺️☺️☺️ ada gambar VIVIX kan... sebab dia selalu ambik sesudu kecik vivix sebelum tido ☺️Vivix ni energy booster tau... sebab tu dia senyum je dok kemas rmh heheheh

Nak jadi mcm dia tak?☺️

Jom kita order vivix ramai2 





WA 013-932 6386

Insya Allah MG akan bagi konsultasi yang terbaik

Pssstt :-)
MG jugak buat COD di kawasan Koa Bharu dan sekitarnya :-)
Share:
Read More